Dit ben IK


Als zeer gevoelig mens met een groot hart voor alles wat leeft, ben ik me altijd erg bewust geweest van de kwetsbaarheid van het leven. Wanneer een tegenslag op je pad komt is dat in mijn ogen een leerpunt (of een keerpunt). Een diagnose, tijdelijk of niet, zet alles op zijn kop. Het lijkt even alsof dat er alleen nog maar is. Het gezonde stuk lijkt naar de achtergrond verdwenen. Toch weet ik, onder andere uit eigen ervaring, dat juist dit gezonde deel om aandacht vraagt. Dáár ligt de sleutel naar acceptatie, adaptatie of heling.

 

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Omdat ik zelf erg houd van creatief bezig zijn en daarnaast een zorg-hart heb, koos ik voor de opleiding kunstzinnige therapie beeldend. De opleiding heb ik in 4 jaar succesvol afgerond. Tijdens de opleiding heb ik inzicht en verdieping verkregen over de werking van kleur- en materiaalgebruik. Ik heb  geleerd om naar de mens als geheel te kijken op basis van de antroposofische mensvisie. De mens achter de klacht of het ziektebeeld - kijken naar het gezonde deel van de mens en daaruit kracht halen, zoals ik het zelf altijd al gevoeld heb.


Natuur en mens in evenwicht

Door ons westerse leven raken we snel de verbondenheid met de natuur kwijt. In mijn therapie vind ik het daarom heel belangrijk om de natuur een centrale plek te geven.

 

Het gevoel, de geur en de mooie kleuren in en uit de natuur zorgen voor ondersteuning van mijn therapie waardoor er weer contact gemaakt kan worden met de innerlijke belevingswereld. 

 

Honden hebben voor mij een speciaal plekje. Zij zijn voor mij grote leermeesters. Door naar hen te kijken zie ik het pure dat de natuur aan ons geeft. Honden geven mij rust en de mogelijkheid om in het nu te zijn. Honden mogen daarom een plek krijgen in de therapie als dat is gewenst.

 

Door met honden (of andere dieren) te werken, spreek je verschillende gebieden aan:

  • zelfverzekerd worden
  • innerlijke rust vinden
  • leiderschap uitstralen
  • zelfbewustzijn vergroten
  • in het nu zijn